област Велико Търново
Сподели
11 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Посланици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ ще ни представят в Седмицата на младежта в Брюксел

Посланици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ ще ни представят в Седмицата на младежта в Брюксел
Горнооряховските ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, които са посланици на Европейския парламент, ще представят България в Седмицата на младежта в Брюксел.Европейският парламент е съорганизатор на водещото събитие на Европейската седмица на младежта (29 април – 5 май 2019 г.). Темата е „Демокрацията и аз“, а приблизително 700 млади хора от Европа са поканени в Брюксел на 29 и 30 април, за да участват в серия от събития в ЕП. Сред поканените са старши посланик Богдана Пашева-Куманова и един младши посланик от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, Горна Оряховица, които ще представят България.

Очаква се и през втората половина на 2019 г. сходен брой училища посланици на Европейския парламент да вземат участие в подобни семинари и събития. Освен тези стимули Програмата предлага и пътувания за участие в програма „Евроскола“ в Страсбург и различни други инициативи на ЕП и останалите европейски институции. Останалите награди ще бъдат обявени след приключването на финалното оценяване през месец юни.

“Горди сме, че именно на нашето училище е оказана тази чест”, сподели директорът на ПГЕЕ инж. Милена Димитрова. “Продължаваме да работим за реализиране на идеите на младите хора в Европа”, допълни Венета Стефанова - старши посланик към ЕП в ПГЕЕ.

ПГЕЕ е училище посланик на Европейския парламент от септември 2018 г., когато спечели в оспорвана надпревара със 100 училища в България. При оценката под внимание бяха взети броят, темите, обхватът и съдържанието на предстоящите дейности по популяризирането на дейностите на ЕП, отзвукът в медиите и социалните мрежи, броят на достигнатите ученици и членове на местната общност.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ