област Велико Търново
Сподели
16 авг 2018
Автор: ОбластВТ

Полезно и забавно се съчетават в детската лятна академия в Елена

Полезно и забавно се съчетават в детската лятна академия в Елена
Голям спортен празник се проведе на обновения стадион в еленското село Константин, включен в програмата на детската лятна академия.


Лятната академия се организира от Община Елена за втора поредна година, съвместно с Районното полицейско управление и противопожарната служба в града. Близо 200 деца от най-големите села – Майско, Беброво, Константин, Каменари и от Елена са включени в разнообразни занимания, съобразно с техните интереси, като се учат от опита и уменията на по-възрастните.

За срещата по футбол по време на спортния празник, полицаи и пожарникари играха заедно с момчетата. Двубоят между двата тима предизвика големи емоции. Отборът на огнеборците бе по-резултатен и стана победител с 4:1. Момичета от детската академия пък се състезаваха на народна топка. Организаторите отличиха победителите със златни и сребърни медали. Днес и утре във всяко село се провеждат спортни игри, организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Малките академици се включват с голямо желание и в другите занимания. Получават първи уроци по дърворезба и хип-хоп, стрелят с въздушна пушка, разучават народни песни и потропват ръченица. Най-добрите художници сред участниците в академията подготвят изложба на тема „Пожарникарите и полицаите – наши приятели“ със сюжети от пожарните демонстрации и уроците в специализираните кабинети в Общностния център.

Безопасен интернет, вредата от наркотици, правилата за безопасно движение са теми с превантивна насоченост по време на беседите. Децата посещават и специални часове за историята на своето село. А доколко я познават, заедно с наученото по време на детската лятна академия, ще покажат при официалното й закриване. То ще бъде на 30 август на градския стадион „Чумерна“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ