област Велико Търново
Сподели
21 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Поздрав на кмета д-р Ивелина Гецова по случай Деня на християнското семейство

Поздрав на кмета д-р Ивелина Гецова по случай Деня на християнското семейство

Уважаеми съграждани, 

Днес празнуваме един от най-българските празници - Денят на християнското семейство. Ден, в който се преплитат православие и народни традиции, устояли през вековете. В семейството се формират добродетелите и се научават първите житейски уроци. Семейството е събирателен образ на нашите предци, нашия род и произход. То е наследствен код от ценности и добродетели, предавани през годините, знак за това от къде сме дошли и къде трябва да отидем.  

Семейството е любов, доверие, разбирателство, привързаност, дълг, вярност, закрила. В нашия съвременен свят сме склонни да забравяме важността и смисъла на семейството, на това да сме сплотени, да бъдем заедно, да бъдем по-добри! Нека в бъдеще има повече млади семейства в общината ни, повече деца и нека бъдем по-единни и по-добронамерени. Нека отдаваме повече признателност на родители и близки, а на децата – да посветим повече усилия за духовното им развитие и израстване като истински добри хора. 

Днес пожелавам преди всичко здраве на всички вас! От сърце желая във вашите семейства винаги да има хармония, разбирателство и обич. Бъдете сплотени и прилагайте уменията за добро съжителство и толерантност, както в дома, така и в по-голямото семейство – общинското! 

Честит празник на всички! 

д-р Ивелина Гецова 

Кмет на Община Лясковец

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ