област Велико Търново
Сподели
01 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Поздрав на д-р Гецова по случай празника на народните будители

Поздрав на д-р Гецова по случай празника на народните будители

Уважаеми дейци на науката, просветата и културата, 

Уважаеми общественици и жители на община Лясковец, 

 

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители – 1 ноември. Това е общобългарски празник на историческата памет и национално самочувствие, отстоявани през годините от знайни и незнайни книжовници, просветители и борци за национално освобождение, вдъхвали вяра на народа в собствените му сили и съхранили духовните ценности на нацията. Нека в този ден да си спомним и да отдадем своята почит към всички велики българи, които са показали какво означава да милееш за Родината си и с гордост да си готов да отдадеш живота си за нея. Нека помним делата на книжовници, просветители, духовни стожери, творци и радетели за знание и развитие на словото и нека да бъдем техни последователи! 

Първи ноември е празник за всички наши съвременници, които виждат смисъл в това, да поддържат духа ни буден, хора на знанието, вдъхновението, творчеството и любовта към родното, чиято мисия в живота е да съхраняват и предават завещаното ни историческо наследство. Да си пожелаем да има повече съвременни будители, които да дават добрия пример и да пробуждат стремежа у всички нас към активност и вяра в по-доброто. Нека тачим и почитаме празниците на духа и да пазим нашите български традиции. 

Честит празник културни и просветни дейци, честит празник на всички Вас, съвременни народни будители! Бъдете здрави и винаги поддържайте будна любовта към знанието. 

 

д-р Ивелина Гецова 

Кмет на Община Лясковец 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ