област Велико Търново
Сподели
26 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Поздравление от кмета на Стражица Румен Павлов и от председателя на ОбС Илиян Маринов по случай Трети март

Поздравление от кмета на Стражица Румен Павлов и от председателя на ОбС Илиян Маринов по случай Трети март

Уважаеми жители на община Стражица,

Уважаеми сънародници,

Честит Трети март!

В деня на националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Датата 3 март носи разтърсващия дух на величава битка, донесла правото на един древен народ отново да има държава.

Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, страстно пожелана и мъжествено отстоявана. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност.

Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода. С отговорност, постоянство и самочувствие да съхраняваме свободолюбивия български дух и да защитаваме достойно европейската си принадлежност! Нека с чувство на национална гордост уверено отстояваме новите предизвикателства!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Румен Павлов,

Кмет на община Стражица

Илиян Маринов

Председател на ОбС Стражица

                

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ