област Велико Търново
Сподели
12 окт 2018
Автор: ОбластВТ

Поздравление от кмета на Елена по случай Празника на българската община

Поздравление от кмета на Елена по случай Празника на българската община
УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,
СКЪПИ КОЛЕГИ,
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес е Денят на българската община. За мен е удоволствие да поздравя по този повод всички, които работят и са работили за местното самоуправление и подкрепят общинските дела.

Преди 20 години по инициатива на Националното сдружение на общините в Република България 12 октомври е определен за Ден на българската община. На тази дата през 1882 година у нас е публикуван първият Закон за общините и градското управление, а дълбокият смисъл на идеята за местно самоуправление е заложена още в първата демократична конституция. От тези времена до днес българските общини придобиват все по-голяма самостоятелност и все повече отговорности.

Силно местно самоуправление означава силна местна власт и силно гражданско участие в нея. Това се постига с много отговорна работа, която касае всички аспекти на местната общност. Спазвайки принципите на демократичност и равнопоставеност, уважение и съпричастност, общинската администрация доказва ежедневно своята ангажираност към проблемите и тяхното решаване.

Изказвам голямата си благодарност и признание за труда  и всеотдайността на общинските служители, кметовете и кметските наместници, общинските съветници и работещите в общинските структури и  дейности. В този ден изразяваме почит и уважение и към всички наши предшественици. Запазвайки приемствеността, нека работим и занапред все така усърдно за развитието на нашата община, на града и селата, за благоденствието на хората. Заедно можем повече!
Пожелавам Ви да сте удовлетворени и горди от работата си, да се радвате на добро здраве и много успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
инж. Дилян МЛЪЗЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕЛЕНА
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ