област Велико Търново
Сподели
29 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Поздравление на кмета д-р Гецова по повод празника на града - Петровден

Поздравление на кмета д-р Гецова по повод празника на града - Петровден

Уважаеми жители на град Лясковец, 

Днес е 29 юни - Ден на апостолите Петър и Павел, бдящи от векове над нашия град.  

Дата, неразривно свързана със символа на християнската вяра и сила – манастирът ни, и дата скъпа за всеки един, чиято съдба е свързана с Лясковец. 

Днес манастирските камбани отново ще бият празнично! 

Но празникът на родния ни град е доста по-различен. 

Няма да усетим силната емоция, приповдигнатото настроение, гордостта пред гости и приятели, дошли да споделят с нас празника. Площадът днес ще е пуст, не ще можем да се съберем за традиционното веселие, да извием българското хоро и да заявим успехите си пред всички наши гости и приятели. Но в условията, в които се наложи да посрещнем Деня на Лясковец, когато все още трябва да живеем разумно и дисциплинирано, за мен е важно да кажа, че съм горда с вас.  

Гордея се, че бяхте отговорни в най-трудните ви дни, че с разбиране посрещнахте всички тежки моменти и несгоди. Най-важното от всичко сега е, не многолюдната среща на площада, не празнуването и танците, а това, да бъдем добри и разумни, достойни потомци на героите, чийто 220 имена блестят изписани на Паметника на загиналите. 

Днес, не с пищни тържества, а с родолюбие в сърцата и с мисли за признателност и чест, ще отдадем дължимото уважение на всички онези, които работиха за прогреса на Лясковец през 140-годишната му история като град. 

В деня на апостолите Петър и Павел, искам да благодаря на всички за приноса в развитието на нашия любим град и да пожелая здраве, дръзновение, силна воля, толерантност и много успехи, а на младото поколение, освен здраве, пожелавам с обич и грижа да строи и да надгражда Лясковец и след нас. 

Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които са положили тук първия камък и са създали този град, завещали са ни поминък и традиции, които да пазим и да почитаме!  

Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с родния ни Лясковец - жители и гости, съмишленици и партньори!  

Да бъде и да пребъде!  

Честит и благоденстващ да е винаги градът ни!  

Честит празник, скъпи лясковчани! 

 

д-р Ивелина Гецова  
Кмет на община Лясковец 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ