област Велико Търново
Сподели
05 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Победител в тазгодишната надпревара „Раховец-Лясковец“ е Пламен Камбуров

Победител в тазгодишната надпревара „Раховец-Лясковец“ е Пламен Камбуров
Планинското състезание „Раховец Лясковец” записа поредно девето издание. Отново домакин на терена беше Лясковец. Трасето по пътя от стадион „Михаел Алексиев“ към Петропавловския манастир, е едно от най-атрактивните и най-техничните в България и затова привлича все повече участници, твърдят запознатите с този спорт.

Организатори на Планинското изкачване са Автомобилна федерация на България, АСК „Етър Рейсинг Тим”, със съдействието на Общините Лясковец и Горна Оряховица и спонсори. През първия ден, както традиционно става, се проведе задължителният административно-технически преглед. Официалното откриване на надпреварата бе в Горна Оряховица, а по-късно 36-мата участници бяха съпроводени до състезателното трасе в нашия град. През първия ден пилотите направиха тренировки, а същинската надпревара се състоя в неделя.

Тази година надпреварата бе ІV кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване, като до финал стигнаха 33-ма пилоти. Победител стана Пламен Камбуров от АСК „ЛВ-Авто Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия PC, с общо време 6:05,572. В Генералното класиране втори и трети са съответно Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Искрен Веселинов с Хонда Сивик.

Лясковчанинът Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на рали-състезание в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и шести в генералното класиране.При отборното класиране печеливш е тимът на „Грийн Фокс Моторс“, втори и трети са АСК „Ефко Рейсинг Казанлък“ и АСК „Стара Загора“.При надпреварата за Купа „ЛАДА“ и тази година имаше представител на нежния пол. Единствената дама, която за втора поредна година участва в състезанието в Лясковец, бе Виляна Дякова от Аксаково. Именно за нея е победата в надпреварата за купа „Лада“, където грабна първото място, а в генералното класиране състезателката се нареди на достойното 24-то място.

На церемонията по награждаването, кметът на община Лясковец д-р Гецова връчи на Виляна Дякова от АСК „Флат Аут“ специална награда - почетен плакет със знака на Община Лясковец. Наградата бе дадена на единствената състезателка в надпреварата, заради смелостта ѝ да се конкурира наравно с мъжете и да спечели първото място.

Наградите купи за първо, второ и трето място, шампанско и подарък моторно масло за призьорите в различните класове, връчиха двамата кметове на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ