област Велико Търново
Сподели
18 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Пешеходен тур и безплатни посещения на музеи за празника на Велико Търново

Пешеходен тур и безплатни посещения на музеи за празника на Велико Търново

Безплатен пешеходен тур с беседа, посветена на празника на Велико Търново, предлага на 22 март 2019 г. Регионалният исторически музей. Тематичната обиколка „Величието на столичния Търновград“ е от 14,00 до 16,00 ч. и включва средновековните църкви в кв. „Асенов“ и Архитектурно-музеен резерват „Царевец“.

Пешеходният тур ще започне от площада пред църква „Св.Димитър“. Групата ще се движи по маршрут: църква „Св.Димитър“ – църква „Св.40 мъченици“ – църква „Св. Св. Петър и Павел ” – църква „Св. Иван Рилски” – крепост  Царевец. Желаещите могат да се присъединят към обиколката на всяка локация.

Екскурзоводи ще са Ваня Калчева, Георгина Торлозова и Камелия Раданова.

На Празника на Велико Търново от 9,00 до 16,00 ч. отворени за безплатни посещения ще са църква „Св.40 мъченици“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и музей „Възраждане и Учредително събрание“. Беседите ще се заплащат.

На 22  март Архитектурно-музеен резерват „Трапезица” ще  бъде отворен за посещение за времето от 9.00 до 16.00 часа в зависимост от метеорологичните условия, само през екопътеката.

При неблагоприятни климатични условия работното време може да бъде променено.

На същия ден (22 март) ще бъде и откриването на изложба, посветена на 140 години от Учредително събрание и Търновска конституция - „Учредителите. Търново и българската държавност“. Началният час на събитието е 15:00. На 20 и 21 април експозицията ще бъде отворена за безплатни посещения.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ