област Велико Търново
Сподели
27 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Пет горнооряховски проекта са одобрени за кампанията "Чиста околна среда"

Пет горнооряховски проекта са одобрени за кампанията Чиста околна среда

От Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са одобрени пет проекта за Горна Оряховица в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2017” и обявения конкурс „Обичам природата и аз участвам”. Три от тях са разработени от Община Горна Оряховица и са за селата Правда, Драганово и Първомайци, един е на ОУ „Елин Пелин” в Първомайци и един на ДГ „Здравец” в Горна Оряховица.

В Правда по проекта предстои да бъдат монтирани съоръжения за фитнес на открито в близост до НЧ „Звезда – 1905”. На съществуващата спортна площадка ще се подменят баскетболните табла. Проектът предвижда още монтиране на пейки, маса за шах и табла, кошчета за отпадъци. Ще се направи и допълнително засаждане на дръвчета в централната част на селото. Ще се боядисат и оградите около площадките за спорт и игра. В Драганово по проекта ще бъде оформен кът за отдих в центъра на селото. Ще се монтират пейки, маса за тенис и маса за шах и табла. Ще се направи затревяване и зацветяване, ще се демонтират част от тротоарните плочи и съществуващите дървета ще се оградят с градински бордюри. Проектът за Първомайци предвижда изграждане на детска площадка в близост до ОУ „Елин Пелин”. Ще се направят декоративни алеи, кът за отдих и ще се монтират много детски съоръжения. Предвидено е също и залесяване. Стойността на всеки от трите проекта е по 10 000 лв.

От ПУДООС е одобрен и проектът на ОУ „Елин Пелин” в Първомайци, който е на стойност 5 000 лв. На същата стойност е и одобреният проект на ДГ „Здравец” в Горна Оряховица – „Спортуваме, танцуваме и пеем и природата да пазим умеем”.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ