област Велико Търново
Сподели
20 юли 2020
Автор: ОбластВТ

Петима са пострадали, двама от които тежко, след снощната катастрофа в Горна Оряховица

Петима са пострадали, двама от които тежко, след снощната катастрофа в Горна Оряховица
Произшествието е станало снощи около 22:30 ч., в района на болницата. По първоначална информация, лек автомобил "БМВ", управляван от 22-годишен жител на същия град, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, е напуснал пътното платно и се е ударил в железен стълб, след това и в лек автомобил "Шкода", управляван от 66-годишен мъж от Велико Търново. След удара, в  БМВ-то се е блъснал движещият се след него лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 42-годишен мъж от Г. Оряховица. В резултат, БМВ-то е избухнало в пламъци.

При произшествието са пострадали водачът на БМВ-то и 19-годишният му спътник. Двамата са настанени с множество травми и с опасност за живота във великотърновската болница. Водачът на Шкодата и 62-годишната му спътничка са настанени за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота и водачът на Голфа е с порезни и охлузни рани, след преглед е освободен за домашно лечение.

На водачите са взети кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ