област Велико Търново
Сподели
19 ное 2019
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза 60-годишен юбилей

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза 60-годишен юбилей
С грандиозен концерт, горнооряховският електротехникум ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза тържествено 60 години от своето създаване. Събитието се проведе в НЧ „Напредък – 1869“.

Официалното честване започна с посрещане на знамето на училището. „С особена радост, гордост и удовлетворение ви поздравявам с честването на 60-годишният юбилей на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. Днешният празник поражда в мен големи вълнения не само защото съм негов възпитаник, но и защото тук продължава моята професионална кариера като учител, а сега имам и честта да бъда негов директор. Това е голяма отговорност, защото професионалната гимназия е еталон за професионално и качествено образование на младите хора. В своя 60-годишен възход, училището си изгради имидж в обществото като училище на бъдещето. Честит празник“, приветства гостите директорът Милена Димитрова.

Един от видните „ломоносовци“ е и самият кмет на общината инж. Добромир Добрев. С радост той поздрави бившите и настоящите ученици и учители в залата. „Горд съм, че вече 25 години аз и моите съвипускници носим емблемата на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, носим в сърцето си това, което сме научили и което ни е дало това училище“, каза инж. Добрев. Той пожела на всички учители да продължават със същия ентусиазъм да даряват знания на учениците. А на учениците пожела да се гордеят, че учат в една от най-елитните гимназии в региона, защото в очите на университетите, ПГЕЕ е на висок пиедестал, а завършилите се ползват с доверие от страна на преподавателите.Празника на младите инженери уважиха още председателят на ОбС Димитър Николов, заместник-кметът Пламен Мадемов, началникът на РУО инж. Розалия Личева, проректорът на Одеската академия за техническо регулиране и качество, проф. Иван Евстатиев от Русенски университет „Ангел Кънчев“, доц. д-р инж. Свилен Рачев от Технически университет – Габрово, доц. д-р инж. Тодорка Георгиева от Технически университет – Варна, представители на бизнеса в града и региона, бивши и настоящи директори, учители и ученици на училището и други.Учителският колектив и учениците получиха поздрави и цветя и от преподаватели на Техническите университети в Габрово, Русе и Варна, както и от горнооряховските училища.

Учениците бяха подготвили и кратък видео клип с интересни моменти от историята на училището, репортажи на проявени възпитаници и послание към бъдещите "ломоносовци". След официалната част започна празничният концерт, посветен на 60-та годишнина на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е носител на орден „Кирил и Методий“, член е на мрежата към асоциираните училища на ЮНЕСКО, както и на организацията на обединените училища към ООН. Училището работи и по международни проекти и програми, като сред тях са „Еразъм +“, „Наградата на херцога на Единбург“, а от 2018 година професионалната гимназия е посланик на ЕС. Училището предлага качествено професионално образование на европейско ниво. Заслуга за това имат всички педагогически кадри, които са добри професионалисти и уважавани педагози. Специалностите, които подготвят добри кадри намират приложение във всички сфери на икономическия живот. Дипломираните ученици са подготвен на високо технологично ниво, а повечето от завършващите продължават образованието си във висши учебни заведения и после успешно се реализират както в страната, така и чужбина. Многобройни са българските и чуждестранните отличия на гимназията и неговите възпитаници. Усилията на училищното ръководство са насочени към непрекъснато подобряване на качеството на обучение с иновативни форми, позволяващи на ученици и родители да имат активна роля в живота на професионалната гимназия.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ