област Велико Търново
Сподели
19 ное 2018
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза 59-та си годишнина (СНИМКИ)

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза 59-та си годишнина (СНИМКИ)
Горнооряховският електротехникум ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отбеляза тържествено 59 години от своето създаване. Събитието се проведе в НЧ „Напредък – 1869“.

Официалното честване започна с посрещане на знамето на училището. Кметът Добромир Добрев уважи празника на младите инженери. Официални гости на празника бяха още Кина Маркова – бивш директор на училището, инж. Детелина Иванова от „Елимекс“, преподаватели от техническите университети в Габрово, Русе и Варна, директори на училища, бивши и настоящи учители и възпитаници на професионалната гимназия.Всички присъстващи бяха поздравени от директора на ПГЕЕ инж. Милена Димитрова. „Нашето училище се е превърнало в еталон за качество на обучение и възпитание на своите възпитаници, а по този начин и в едно училище на бъдещето. Всичко което сме постигнали през тези години, е градено с много труд, вдъхновение и любов“, каза инж. Милена Димитрова.ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е носител на орден „Кирил и Методий“, член е на мрежата към асоциираните училища на ЮНЕСКО, както и на организацията на обединените училища към ООН. Училището работи и по международни проекти и програми, като сред тях са „Еразъм +“, „Наградата на херцога на Единбург“, а от тази година професионалната гимназия е посланик на ЕС.

„Скъпи учители, продължавайте да работите със същия дух и любов за доброто и бъдещето на нашите ученици и да не забравяме, че каквото е днес училището, такова ще е и бъдещето ни. Това е нашата отговорност. Скъпи ученици, пожелавам ви да сте съзнателни, отговорни, дисциплинирани, прилежни, за да получите необходимото по съвременните европейски стандарти образование. Знайте, че единствено знанието е ключът към светлината и гаранция за бъдещето ви. Пазете традициите на нашето училище, защото те са символ на българския дух“, пожела инж. Димитрова.

Поздрав към учителския колектив и учениците на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отправи и кметът инж. Добромир Добрев, който е и възпитаник на училището. „Да си възпитаник на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е гордост и огромно задължение. Вие достойно защитавате името на своето училище, защото зад всеки успех, стоят всеотдайността, опитът и неуморимият труд на един утвърден преподавателски колектив, за когото да си учител е не само професия, но и призвание и отговорност. Скъпи ученици и възпитаници на професионалната гимназия, вие ежедневно се доказвате като знаещи и можещи специалисти в различни сфери на живота в различни страни по света Вие сте поколението на което страната ни ще разчита през следващите години Следвайте мечтите си по всички краища на планетата, но реализирайте най-смелите си планове тук в България“, обърна се към присъстващите инж. Добромир Добрев.Учителският колектив и учениците получиха поздрави и цветя и от преподаватели на Техническите университети в Габрово, Русе и Варна, както и от горнооряховските училища.

След официалната част започна празничният концерт, посветен на 59-та годишнина на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ