област Велико Търново
Сподели
26 юни 2020
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” изпрати тържествено Випуск 2020

ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” изпрати тържествено Випуск 2020
На тържествена церемония днес, випускниците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М.В.Ломоносов” получиха своите дипломи за средно образование. Изпращането се проведе в двора на училището.

Директорът инж. Милена Димитрова приветства зрелостниците с умилителни думи и им пожела да бъдат достойни ломоносовци, граждани на своята страна, достойни българи. „До сега бяхме ято, което лети в една посока, но е време всеки да поеме своята. За годините тук, всеки малко или много израсна търсейки себе си, опитите бяха за вас житейски университети. Постигнахте какви ли не успехи – в конкурси, олимпиади, състезания, дори и на световно ниво. Много от вас трупаха знания и умения в чуждоезикова среда, опознаваха култури. А през цялото време до вас бяха неотменно те - вашите учители – които ви насърчаваха да вървите смело напред. Скъпи завършващи, пет години вървяхме ръка за ръка, сега се разделяме – но не и в сърцата си. Знайте, че вратите на професионалната гимназия по електротехника и електроника  са винаги отворени за вас. На добър път!”, каза още инж. Димитрова.

74 зрелостници от три паралелки бяха удостоени с диплома, а изявените в различни области на науката и спорта, получиха още грамоти и плакети.

На събитието присъстваха както училищното ръководство, така и родители. Церемонията завърши с обща снимка, която ще остане скъп спомен за безгрижните дни в свидното училище и щастливите приятелства.

Дванадесетокласниците утре ще се включат в изпращането, организирано от Община Горна Оряховица. Заедно със съвипускници от другите училища, те ще минат по празничния червен килим. Началният час на абитуриентското шествие е 18:00.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ