област Велико Търново
Сподели
19 ное 2020
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ ”М.В.Ломоносов” празнува 61 години от основаването си

ПГЕЕ ”М.В.Ломоносов” празнува 61 години от основаването си
                                   

Уважаеми съграждани, скъпи колеги, служители и ученици,
настоящи и бивши ломоносовци,

С особена радост, гордост и удовлетворение Ви поздравявам с честването на 61-та годишнина от основаването на нашето училище!

В своето развитие ПГЕЕ ”М.В.Ломоносов” показа впечатляващи резултати в учебно-възпитателната си дейност и това е факт. Нашето училище носи името на един велик световноизвестен учен и се е превърнало в емблема за качество, иновативност, просперитет
61 години ПГЕЕ „Михайло Василиевич Ломоносов „ се превръща във втори дом за учители и ученици! И всеки, който е прекрачил неговия праг, се завръща отново - наяве или чрез своите деца! Това е така не само защото тук младият човек уверено тръгва по пътя на науката , воден от сърцати и с възрожденски дух учители професионалисти, но най-вече за това, че тук кипи творческо вдъхновение , което рано или късно дава своите плодове и всички ставаме свидетели на успешната реализация на учениците по-късно в живота. Примерите на достойни „ломоносовци” са много! Така нашето училище се е превърнало в еталон за качество на обучението и възпитанието на своите възпитаници, а по този начин и в едно училище на бъдещето!

Всичко, което сме постигнали през тези години, е градено с много труд, вдъхновение и любов, като се започне с пламъка на Първите!Резултатите са:
Училището е признато и почетено с високи международни отличия - Носител на орден "Кирил и Методий", член на Мрежата на Асоциираните училища към ЮНЕСКО и член на Организацията на Обединените училища към ООН. Работим по Международни проекти, в това число проекти по Програма Еразъм+, проект „Наградата на херцога на Единбург“ , а от тази година „Училището е посланик на Европейския парламент“.
В гимназията работи екип от квалифицирани учители, съчетали знания, умения и педагогически опит и предоставящи значима теоретична и практическа подготовка в общообразователната и професионална сфера. Училището притежава солидна материално-техническа база. Компютърните кабинети, лабораториите и учебните зали по теория и практика са снабдени с модерно оборудване. В училищната библиотека се съхраняват над 30 000 тома книги. Функционира Ученически съвет, който координира извънкласните форми на ангажираност.

Като директор на училището осъзнавам колко дълъг път сме изминали и колко много ни предстои. Колко отговорности носим и колко надежди трябва да оправдаем.

С думи на благодарност се обръщам към Вас, скъпи учители!
Продължавайте да работите със същия дух и любов за доброто и бъдещето на нашите ученици. И да не забравяме, че каквото е днес училището, такова ще е и бъдещето ни! Това е наша отговорност!
А на Вас, скъпи ученици!

Пожелавам да сте съзнателни, отговорни, дисциплинирани и прилежни, за да получите необходимото, по съвременните европейски стандарти, образование.

Знайте, че единствено знанието е ключът към светлината в живота и гаранция за бъдещето ви. Пазете традициите на нашето училище, защото те са символ на българския дух.

Желая здраве и нови успехи!
Честит празник на всички!

инж. Милена Димитрова
Снимки: Архив
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ