област Велико Търново
Сподели
02 май 2017
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" с първи места на национални състезания

ПГЕЕ М.В.Ломоносов с първи места на национални състезания

Днес ПГЕЕ „М.В. Ломоносов“ – Горна Оряховица организира церемония по връчване на грамоти и сертификати на отличили се в национални конкурси ученици през последния месец.  

„Изключително съм горда от факта, че нашите ученици представят името на града и на училището си достойно. Това са отличия не само за възпитаниците, но и за техните учители, които с труд и търпение предават знанията си“, бяха думите на директора инж. Милена Димитрова.

Митко Драгомиров Николов спечели първо място и парична награда на престижната 33. Национална олимпиада по техническо чертане във Варна. Той е единадесетокласник в специалността „Възобновяеми енергийни източници“. Научният му ръководител за олимпиадата е Дияна Каракочева.  

На друго състезание „Енергетиката и ние“, организирано от ТУ Варна, Славян Генчев от 12 клас взе първото място и Любен Петров от 11 клас остана на второ място, сред над 70 участници от цялата страна. „Състезанието беше от две части  - теоретична и практическа. Теоретичната представляваше 20 въпроса, на които трябва да се отговори, явяването беше индивидуално.  На практическата част се яви целия отбор. Първата задача изискваше пускане на трифазен асинхронен двигател със съответните защити и свързване. Като подточка на заданието, трябваше да се свърже този трифазен ток като монофазен“, разказват в захлас младите инженери.

Станислава Георгиева от 10 „е“ клас на специалността Системно програмиране“ получи сертификат за участие в еднодневния маратон по програмиране на Великотърновски университет “Code 4 VTU”.

На Националното състезание по „Електроника - Ловеч 2017“, организирано от Техническия колеж,  Професионална гимназия „М.В. Ломоносов“ бе наградена с първо място сред десетки училища от цяла България.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ