област Велико Търново
Сподели
23 юни 2019
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" отново шампион на националните ученически игри! Спечели класиране на световните!

ПГЕЕ М.В.Ломоносов отново шампион на националните ученически игри! Спечели класиране на световните!
Ново голямо отличие за Горнооряховския хандбал завоюва днес ПГЕЕ "М.В.Ломоносов". На ученическите игри в Добрич, които се явяват своеобразно републиканско първенство за училища, възпитаниците на Електро успяха да запишат 4 поредни победи и по този начин станаха шампиони във възръстова група 8-10 клас. В победния си ход, горнооряховчани записаха победи над ЕГ "Гео Милев" Добрич (33:11) и НПГ"Димитър Талев" Гоце Делчев (37-16) в груповата фаза. След това дойдоха и решаващите мачове, като възпитаниците на Ломоносов се наложиха над ПТГ Варна (35:26 - полуфинал), а във финалния мач победиха и ПГМЕЕ Бургас (33:23). 
Със спечелването на турнира, Ломоносовци си осигуриха и участие на Световните ученически игри по хандбал догодина, които ще се проведат в Сърбия. Припомняме, че училището е многократен участник в тези игри, като най-скорошното им класиране бе през изминалата година на Световните ученически игри в Катар.

Състезанието излъчи и златна седмица за финалния турнир, в която влязоха трима горнооряховски състезатели - Михаел Иванов, Георги Кръстев и Мариус Луканов.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ