област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" в Горна Оряховица отвори врати с нова паралелка и поглед към бъдещето

ПГЕЕ М.В.Ломоносов в Горна Оряховица отвори врати с нова паралелка и поглед към бъдещето

В  години, в които техниката и новите технологии са навсякъде около нас, Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов" в Горна Оряховица отвори днес врати за своите ученици за 58-ми път.  Тази година 407 ученици прекрачиха прага на едно от най-емблематичните училища в региона, познато още като "Електрото". За първа година в училището ще се обучават деца по новата система на „дуално обучение“ - което представлява обучение чрез работа. Това ще стане в новата паралелка - Промишлена електрноника, която ще осигури на децата работа в реална среда още докато учат. Иновативната паралелка си поставя за цел да спре порочния кръг, който гласи, че за да работиш ти трябва стаж, а за да имаш стаж трябва да работиш.

Официални гости на първия учебен ден бяха - Бонка Бонева от Община Горна Оряховица, Детелина Иванова от фирма Елимекс, Елеонора Иларионова - председател на обществения съвет към ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" и директор на ДГ "Здравец" село Първомайци, Кина Маркова - бивш директор на ПГЕЕ "М.В.Ломоносов", бивши учители ученици. 

Празничната програма включваше тържествено издигане на знамето на училището, както и знамето на Република България, под звуците на националния химн.

Отец Зоран Мамучевски пожела една ползотворна учебна година и благослови ученици и учители със светена вода и здравец.

Директорът на училището инж. Милена Димитрова представи новите класни ръководители и пожела на всички здраве и още повече академични успехи.

Официалната част завърши с влизането на учениците в сградата на училището. По традиция, на влизане те бяха почерпени с питка и получиха стръкче здравец. По една различна училищна традиция, за най-малките имаше и допълнителен бонус - моркови, които по-големите ученици им дадоха на входа, заедно с питката.

Екипът ни пожелава на всички ученици успешна учебна година, изпълнена с много позитивни емоции и нови знания!

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ