област Велико Търново
Сподели
10 май 2019
Автор: ОбластВТ

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза 55 години с празничен концерт

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза 55 години с празничен концерт
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица отбеляза 55 години от създаването си в навечерието на Деня за почит на светите братя – 11 май.Гости на празника бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, Румяна Матеева – директор дирекция „Образование, култура и младежки дейности и спорт“ в Община Горна Оряховица, общински съветници, Хопи Гарабетян и Пенка Даскова – предишни ръководители на училището, директори на учебни заведения в града, родители и граждани.
Децата поздравиха гостите с песни, танци и стихотворения.„55 години са една зряла възраст за училище, което е емблематично със своите постижения. Това е най-слънчевото и най-уютното училище в Горна Оряховица. Нека вярата в учителите, които дават най-доброто от себе си, да ви дава увереност в пътя на науката“, честити празника заместник-кметът Йорданка Кушева.Вчера училището беше удостоено с Почетен знак на Община Горна Оряховица от кмета инж. Добромир Добрев. Като възпитаник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, днес госпожа Кушева връчи плакет на настоящия директор инж. Маргарита Атанасова.

На първи септември 1964 година ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ посреща за пръв път своите ученици. От тогава до наши дни, училището успешно се изявява в олимпиади, спортни състезания, конкурси. Основното си образование тук са завършили над  3 000 ученици, от които над 300 с пълно отличие.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ