област Велико Търново
Сподели
17 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица откри учебната година с нови класни стаи и оборудване (Галерия)

ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица откри учебната година с нови класни стаи и оборудване  (Галерия)
Най-голямото основно училище в Горна Оряховица „Иван Вазов” откри учебната година с нови класни стаи и оборудване. Официален гост на трепетния ден бе кметът инж. Добромир Добрев. Директорът Иван Момъков посрещна с приветствие деца и родители, като им пожела щастлива и успешна година. Малки и големи ученици участваха в празничната програма със стихотворения, песни и танци.

„За мен е чест да съм днес в това училище, защото това е и моето училище. Тук съм прекарал най-ценните си години от образованието. Виждам как се е променило с годините и вярвам, че ще го оцените. Пазете традициите на българското училище и умножавайте успехите си”, бяха думите на кмета Инж. Добромир Добрев.Учебната година в ОУ „Иван Вазов” започна с 541 ученици, от които 72 са първокласници, в общо 22 паралелки. Всяка класна стая е оборудвана с компютър, мултимедия и система за озвучаване. Проблемът с тежките раници, училището е разрешило със закупуване на 300 индивидуални шкафчета за децата от 1 до 4 клас. По-големите ученици разполагат с два компютърни кабинета.

Най-голямата инвестиция тази година е в оградата, която имаше опасност от срутване. Училищното ръководство предприема още мерки за изграждане на система за достъп. Ще бъдат монтирани камери, а влизането ще бъде само с карти. Първоначално с такива ще разполагат само учителите. Идеята ще се реализира до един месец. Целта е да не се допускат външни лица. 
За най-малките възпитаници е изградена площадка за игри с пързалки и катеружки, където ще могат да отмарят през междучасията. Изградена е противоударна настилка, а съоръженията отговарят на всички изисквания по стандартите на безопасност. Инвестицията е 40 хил. лева.

Родителите на децата от училище „Иван Вазов” от тази година ще могат да следят онлайн децата си, чрез електронните дневници. Следващата година предстои ремонт на училищния двор, с модерна настилка и озеленяване.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ