област Велико Търново
Сподели
09 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

От 14 септември се възстановяват пълните разписания на група основни автобусни линии във Велико Търново

От 14 септември се възстановяват пълните разписания на група основни автобусни линии във Велико Търново
От понеделник – 14 септември, се възстановяват на 100% разписанията на група основни автобусни линии във Велико Търново, както и на маршрутите до Дебелец и до Горна Оряховица – през Самоводене и Лясковец.

С разписанията си от преди извънредното положение и епидемична обстановка ще пътуват градските автобусни линии с номера 1, 4, 9 и 40. Същото важи и за крайградските маршрути №3, №10 и №14, които са активно ползвани от великотърновци и в рамките на старопрестолния град.

В делнични дни и през съботите линия №1 ще с обичайните си графици от кв. „Чолаковци“ и Летния театър и вече без прекъсване. Възстановява се 30-минутния интервал на движение на линия №9 от кв. „Картала“ и от кв. „Чолаковци“ – от 6,15 до 20,45 ч. от двете крайни спирки.

Организацията на движение на линиите, обслужвани от превозваческата компания ЕТ „Надежда – Надежда Христова“ бе обсъдена и със заместник-кмета по строителство  и устройство на територията проф. Георги Камарашев. В резултат на добрия двустранен диалог пълните разписания на №4 и №40, както и късните вечерни курсове на всички линии от групата бяха възстановени още в началото на месец май, въпреки намаления пътникопоток и остават без промяна и понастоящем.

Линия №3 /Велико Търново – Дебелец/ също ще се движи целодневно през 30 минути.

Делничният интервал на линии №10 /Велико Търново – Самоводене – Първомайци – Горна Оряховица/  и №14 /Велико Търново – Лясковец – Горна Оряховица/ отново става 20-минутен. В съботните дни автобусите ще се движат през половин час.

Възстановяват се на 100% разписанията и по следните линии: Велико Търново – Присово;, Велико Търново – Ново село.
Засега единствено в неделните дни ще бъдат запазени настоящите временни графици на движение на горепосочените линии.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ