област Велико Търново
Сподели
08 фев 2018
Автор: ОбластВТ

Отново стартира проектът „Моята градинка” във Велико Търново

Отново стартира проектът „Моята градинка” във Велико Търново
За шеста поредна година във Велико Търново стартира общинският проект „Моята градинка“. Чрез програмата жителите на Старата столица могат да превърнат пространствата край домовете си в красиви цветни и зелени кътове.

Единственото, което е необходимо, е великотърновци да депозират заявления за участие до деловодството на общината, в които да посочат избрания за облагородяване терен и предпочитаните видове растения. Посадъчният материал ще им бъде осигурен безвъзмездно.

Молбите за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.

Приложени следва да бъдат документ за собственост на даден имот, а ако сградата е в режим на етажна собственост - протокол от общото събрание на собствениците, с който те избират представител.

Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 27 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 21 дръвчета и 809 броя храстовидна растителност - Форзиция, Вайгела, Хибискус, Спирея, Тамарикс, Цидония, Люляк и др., както и 232 броя многогодишни растения.

Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ