област Велико Търново
Сподели
08 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Отменят се всички обществени събития на територията на община Велико Търново

Отменят се всички обществени събития на територията на община Велико Търново
Във връзка с вирусната епидемия на територията на област Велико Търново и случаите на вируса COVID-19, кметът на община Велико Търново инж.Даниел Панов разпореди отмяна на всички обществени събития на територията на общината.
В пост на своята фейсбук страница инж. Даниел Панов публикува:

"Разпореждам превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка със случаите на covid-19 в Габрово и Плевен. Превенцията е на базата на издадената днес заповед на Министъра на здравеопазването.
До второ нареждане се отменят всички обществени събития във Велико Търново и общината, включително кинопрожекции, театрални постановки и др. Това важи и за събитията на открито, предвид събирането на много хора на едно място. Отменят се и проявите, свързани с предстоящия празник на Велико Търново - 22 март.
Спортните прояви ще се провеждат без публика.
Музейните обекти на открито и на закрито ще приемат посетители, но без екскурзоводски беседи.
Отменят се всички събития с участието на деца. Временно се преустановява работата на центровете за работа с деца и младежи, както и на клубовете на пенсионера и инвалида.
С помощта на „Гражданска защита“ всеки ден ще бъдат дезинфекцирани автобусите от градския и крайградския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.
По график нощно време тротоарите, автобусните спирки и улиците ще бъдат обработвани с дезинфектант.
Апелирам към всички да спазват лична хигиена и да следват указанията на здравните институции."
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ