област Велико Търново
Сподели
29 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Открит урок за грижата за кучетата зарадва третокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“

Открит урок за грижата за кучетата зарадва третокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“
Открит урок за грижата за домашните и безстопанствените кучета зарадва третокласници от Основно училище „Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Организатори на инициатива бяха доброволци от фондация „Приятели на животните ВТ“, с подкрепата на Общината.4


Пред малчуганите Анастасия и Цветелина от неправителствената организцаия разказаха житейски истории, показващи, че все повече хора от Велико Търново и дори от други градове помагат на бездомните животни и на Общинския приют за бездомни кучета, разположен край с. Шемшево. Чрез фондацията доброволците осигуряват храна, ваксини, играчки за животните, а два пъти в месеца ходят до приюта и разхождат шаровците.

Община Велико Търново подкрепя инициативите на „Приятели на животните ВТ“ – за поредна година, в партньорство с Общинската агенция по туризъм“, фондацията ще има специална къщичка на Коледния базар, в която ще се предлагат най-различни сувенири, календари, играчки и пособия за домашните любимци. Събраните средства се използват за кастрация на бездомни котки, лечение на пострадали животни, както и за  закупуване на храна и ваксини за кучетата в приюта. Всеки, който желае, може да дари хранителни продукти, одеяла или завивки, които вече не използва.

Гост на открития урок беше заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Приютът край село Шемшево отваря врати в края на 2015 година, а оттогава досега над 380 четириноги вече са намерил своя дом.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ