област Велико Търново
Сподели
06 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Открити уроци по родолюбие зарадваха малки и големи във Велико Търново

Открити уроци по родолюбие зарадваха малки и големи във Велико Търново
Открити уроци по родолюбие зарадваха малки и големи във Велико Търново. В редица детски градини в Старата столица малчуганите доказаха, че още от малки обичат старопрестолния град и България, учат любознателно историята, опознават българската култура и традиции.

Патриотични инициативи за Трети март и 140 години от Освобождението на България, за живота и делото на Апостола на свободата Васил Левски, за първомартенските обичаи се състояха в детските градини „Соня“, „Алек мак“, „Пролет“, „Слънчев дом“ и др., както и в читалището в Дебелец.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави инициаторите на уроците по родолюбие. Той благодари на ръководствата на детските градини, педагозите, както и на родителите, че възпитават децата на Велико Търново в дух на родолюбие. По негова инициатива през миналата година бе дадено начало на общинската образователна програма „Корени и криле“. Целта на кампанията е с патриотични инициативи и открити уроци да бъде привлечен интересът на малчуганите, учениците и младите хора към българската история, знаковите събития, бележитите българи и великотърновци.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ