област Велико Търново
Сподели

Отвориха пътя Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица (Обновена)

Отвориха пътя  Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица (Обновена)

Днес (6 декември) в 14:00 часа бе пуснат за движение пътят от Горна Оряховица до Велико Търново през Арбанаси. До сега участъкът от старата столица до Арбанаси беше в ремонт. 

Третокласният път между Велико Търново и Арбанаси вече е обновен и отворен за движение. Отсечката бе изцяло преасфалтирана и на места - разширена, оформено бе отводняването край шосето, укрепени са местата, където съществуваше риск от свлачищни процеси.

Реконструкцията на участъка с дължина над 2 километра бе първи етап от основния ремонт на третокласното шосе между Велико Търново и Горна Оряховица. Отсечката между Арбанаси и железничарския град остава отворена за движение.

Финансирането за пътя бе осигурено от правителството, което отпусна над 8 милиона лева за реконструкция на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново – третокласните пътища „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“ и „Самоводене – Ресен“, както и на шосето между Павликени и Карайсен.  

Средствата са част от допълнителните средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната. 


 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ