област Велико Търново
Сподели
01 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Основен ремонт на мост затваря пътя между Килифарево и Плаково

Основен ремонт на мост затваря пътя между Килифарево и Плаково
Обходният маршрут е през село Големаните


 
Основен ремонт на мост затваря от утре /2 април/ четвъртокласния път между Килифарево и село Плаково. Строителните дейности по съоръжението над р. Белица са по разработен от Община Велико Търново проект, който ще бъде финансиран със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Ще бъдат ремонтирани и подходите към моста.

Докато траят дейностите, движението ще се осъществява по следния обходен маршрут: Килифарево – път II-55 /Велико Търново – Гурково/ - с. Нацовци – с. Големаните – с. Плаково /двупосочно/. По това трасе ще пътува и автобусната линия между Велико Търново и с. Плаково.

Комисията одобри за финансиране и още един основен ремонт на мост, намиращ се на територията на общината – съоръжението е над р. Елишин и е част от пътя между Велчево – Плаково /VTR 1021/. Строителните работи започват от сряда /3 април/ и ще наложат затваряне на отсечката между двете села. Обходният маршрут ще бъде следният: Велико Търново – Присово – път III-5302 – отклонение към с. Велчево – Къпиновски манастир.

Около 800 000 лева са средствата, отпуснати за реконструкциите на двата моста. Очакванията са, че строителните дейности ще продължат около два месеца.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ