област Велико Търново
Сподели
17 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Оригинални снимки и сценарии представят в "Седмицата на Баш Майстора" в Горна Оряховица (Програма)

Оригинални снимки и сценарии представят в Седмицата на Баш Майстора в Горна Оряховица (Програма)
За първи път в Горна Оряховица ще бъде организирана „Седмица на Баш Майстора“. Събитието е посветено на големият български актьор Кирил Господинов.

На 23 юли, от 17.00 ч., програмата ще започне с четене на биографията и мемоарите на Кирил Господинов. Дъщеря му Веселина Господинова ще запознае публиката и с най-вълнуващите моменти, прекарани с нейния баща. От 18.00 ч. всички почитатели на родното кино ще могат да се насладят на филма „Баш Майсторът на море“ в Зала 1 на Общината.

На 24 юли от 17.30 ч. всички граждани и гости на Горна Оряховица ще имат възможност да се докоснат и да чуят какви са оригиналните варианти на сценариите на филмите „Баш майсторът“ ще разберат каква е истината със слагането на яйцата в стената, както и от къде е взаимствал сценаристът Атанас Мандаджиев прословутия номер с шапката в комина. От 18.00 ч.- прожекция на филма „Баш Майсторът“.

На 25.00 ч. от 18.00 ч. „Баш майсторът фермер“

На 26 юли от 18.00 ч. „Баш майсторът на екскурзия“

На 27 юли от 18.00 ч. „Баш майсторът началник“

Във фоайето на Зала 1 ще бъдат разположени 32 платна, които включват най-ярките моменти, уловени от фотографите на филмовата продукция. Изложбата е озаглавена „Баш Майстора завинаги“ и посредством репликите на филмовите образи е истински документален разказ за една легенда.

Специално за Горна Оряховица, Веси Господинова е подготвила да покаже и много лични снимки с баща си, както и спомени от неговия живот. Показването на толкова емоционални моменти от живота им именно в нашия не е случайно, тъй като освен, че дъщеря му работи върху проекта „Баща ми Баш майстора“, постоянно търси и надгражда изгубени родствени връзки. Нейният ярък детски спомен от общуването с близки братовчеди на Кирил Господинов в Горна Оряховица я провокира да намери своите родственици в града.

Кирил Господинов има 47 роли в киното над 150 роли на театрална сцена, но продължава да живее в сърцата на преданата българска публика с образа, който изгражда преди повече от 40 години в незабравимите филми „Баш Майсторът“.

Седмицата се организира от Веселина Господинова, с активното съдействие на Община Горна Оряховица и под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

Входът за всички кино вечери е свободен!
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ