област Велико Търново
Сподели
25 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Организират XII Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц – 2017“

Организират XII Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц – 2017“

От 28 април до 1 май в МДТ „Константин Кисимов“ ще се проведе Фестивалът на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц – 2017“, който е единственият Национален фестивал н детско-юношеското театрално творчество с конкурсен характер. Събитието се реализира чрез партньорството на Община Велико Търново, НЧ “Извор“ и с любезното съдействие на спомоществуватели.

Фестивалът има за цел да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави  възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната.Детският театър черпи сили и вдъхновение от съхранените български национални традиции.

През тази година  желание за участие са потвърдили над 40 театрални формации., от които са селектирани 29, съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Участие ще вземат общо над 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 16 юношески спектакъла.

Жури от професионалисти определя носителите на наградите по жанрове в 2 възрастови групи: детски спектакли - за деца до 14 г. и юношески спектакли - за младежи до 19 г.

На наградените ще се присъждат грамоти, плакети, парични или предметни награди за всяка възрастова група - колективни и индивидуални.

След приключване на всеки спектакъл ще се провежда обсъждане - разговор-анализ на журито с художествения екип на представената  постановка.

Фестивалът възниква по инициатива на НЧ „Извор“ с. Самоводене  - най-театралното село във Великотърновска област. Големият интерес към него от страна на участниците и потребността от истинска театрална сцена с технически възможности /светлини, ефекти, декор, подходяща база за голям брой хора / наложи преместването му на сцената на МДТ „Константин Кисимов“.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ