област Велико Търново
Сподели
09 дек 2019
Автор: ОбластВТ

Организаторите на „Капачки за бъдеще” питат: Ще събирате ли и бутилките

Организаторите на „Капачки за бъдеще” питат: Ще събирате ли и бутилките
След като благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки доби популярност и с общи усилия бяха подменени кувьозите в десетки болници, този път организаторите отправят по-голямо предизвикателство. 

Чрез събирането и на самите пластмасови бутилки, ще опазим околната среда по-чиста и ще се събере достатъчно материал за още повече дарения. 

Колебанието на фондацията се изразява в това, че събирането на пластмасовите бутилки е по-сложно поради по-големия обем, по-сложната организация, по-скъп транспорт.  Всеки, който има интерес, нека се включи със своето мнение, призовават от „Капачки за Бъдеще”. Към момента под поста в страницата във фейсбук „Капачки за Бъдеще” има хиляди положителни отзиви и хората са изказали своята готовност да се включат. Отправени са и интересни предложения като: да бъдат предоставени машини за раздробяване на бутилките, да бъдат поместени специални контейнери на обществени места или големи вериги магазини и други. Това ще бъде допълнителна мотивация за разделно събиране, единодушни са потребителите на социалната медия. 

Идеята за събиране на пластмасови бутилки е все още в процес на обсъждане. На този линк http://bit.ly/kzbbutilki може да получите уведомление за евентуален старт на кампанията.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ