област Велико Търново
Сподели
12 май 2020
Автор: ОбластВТ

Обърналият се тир превозвал отпадъци. Министърът на околната среда и областният управител инспектираха на място

Обърналият се тир превозвал отпадъци. Министърът на околната среда и областният управител инспектираха на място
Вчера (11 май) областният управител проф. д-р Любомира Попова и министърът на околната среда и водите Емил Димитров направиха оглед на местопроизшествието на спирка “Качица“ във Велико Търново.

На възловото кръстовище около 17.30 ч. вчера се преобърна ТИР със старозагорска регистрация. Камионът е превозвал смес от отпадъци със състав от пластмаса и текстил. В резултат на пътно-транспортно произшествие, на кръговото кръстовище се е получило разпиляване на част от тях по протежение на пътното платно, тротоара и прилежащите зелени площи. 

Автомобилът е собственост на фирма от Гълъбово, която притежава регистрационен документ, издаден от РИОСВ-Стара Загора. Пред областния управител и пред министъра бяха представени документи за превозваните отпадъци, от които е видно, че те се транспортират за последващо третиране в завод в Златна Панега. От страна на дружеството бе организирано претоварване на разпилените отпадъци и почистване на терена и пътното платно.

На мястото бяха и заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на РИОСВ- Велико Търново инж. Елена Стефанова, директорът на ОПУ-Велико Търново Венцислав Ангелов и представители на ОДМВР, РСПБЗН и Спешна помощ.

При инцидента няма пострадали. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ