област Велико Търново
Сподели
19 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Общинската библиотека обяви конкурс за 150-та годишнина от провъзгласяването на Горна Оряховица за град

Общинската библиотека обяви конкурс за 150-та годишнина от провъзгласяването на Горна Оряховица за град

Общинска библиотека - Горна Оряховица обявява конкурс на тема „Моите от 1 до 150 причини да бъда горд Горнооряховчанин“. Конкурсът е по повод 150-та годишнина от провъзгласяването на Горна Оряховица за град.

В конкурса могат да вземат участие ученици от учебните заведения в град Горна Оряховица, разделени в две възрастови групи:- първа възрастова група IV – V клас;
- втора възрастова група VI – VII клас.

Творбите могат да бъдат ръкописни или напечатани на хартиен носител във формат А4, като задължително съдържат информация за участника: трите имена, възраст (дата на раждане), адрес по местоживеене, данни за учебното заведение и класа, телефон за връзка с родител.

Творбите следва да бъдат изпратени на Общинска библиотека – Горна Оряховица на e-mail: biblio_go@abv.bg или по обикновена поща на адрес: Горна Оряховица 5100, пощ. кутия № 37. Телефон за допълнителна информация: 0618/6-02–57. Комисия ще разгледа и класира литературните творби в двете възрастови групи, като основни критерии в оценяването ще бъдат творческото въображение, оригиналността и личното отношение.

Класираните на І, ІІ и ІІІ място ще бъдат наградени, като датата и формата на награждаване ще бъдат уточнени допълнително. Специални отличия ще бъдат дадени от Кмета на Община Горна Оряховица и Председателя на Общински съвет Горна Оряховица.

Всички постъпили творби ще бъдат съхранени в отдел „Краезнание“ на Общинската библиотека.
Краен срок за подаване: 30 април 2020 г.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ