област Велико Търново
Сподели
15 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Община Елена кани художници за участие в пленер

Община Елена кани художници за участие в пленер
Пленер по изобразително изкуство в гр.Елена е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“ на общините Елена и Меджидия, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г.“
 
В тази връзка община Елена отправя покана към професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе в гр. Елена от 7 до 10 юли 2021г.

Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта - насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В събитието участниците от двете общини - Елена и Меджидия ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, а професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Пленерът по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят картините на община Елена за фонда на новата художествена галерия, която ще се помещава във възстановеното по проекта изгоряло училище в центъра на града. Разходите за  храна, както и всички материали за рисуване са за сметка на проекта.

За информация и записвания с представяне на портфолио: при Светослав Петров, ръководител на проекта, на телефон 0879626251 или на email: iep@elena.bg.
 
Срок за заявяване на интерес до 24.06.2021 г.

Заявките за участие ще бъдат разгледани от модераторите на пленера.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ