област Велико Търново
Сподели
07 авг 2019
Автор: ОбластВТ

Община Елена кани художници в пленер

Община Елена кани художници в пленер
Пленер по изобразително изкуство в град Елена е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“ на общините Елена и Меджидия, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г.“.В тази връзка, Община Елена отправя покана към професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе в Елена от 20 до 23 август 2019 г. 

Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта - насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В събитието участниците от двете общини - Елена и Меджидия ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Пленерът по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят картините на община Елена за фонда на новата художествена галерия, която ще се помещава във възстановеното по проекта изгоряло училище в центъра на града. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата за творческо вдъхновение на участниците.

Разходите за  храна, както и всички материали за рисуване, са за сметка на проекта.

За информация и записвания с представяне на портфолио при Светослав Петров, ръководител на проекта, на телефон 0879 626 251 или на email: iep@elena.bg

Срок за заявяване на интерес до 15.08.2019 г. Заявките за участие ще бъдат разгледани от модераторите на пленера.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ