област Велико Търново
Сподели
01 авг 2017
Автор: ОбластВТ

Община Горна Оряховица с нов общественозначим проект

Община Горна Оряховица с нов общественозначим проект

Министерство на труда и социалната политика ще финансира услугата „Социален асистент”  в община Горна Оряховица. Това се случва в рамките на едноименния проект, който се реализира от Сдружение "АЛФА КЛУБ" от началото на месец август 2017 г. Той ще продължи до края на годината, като през това време социалната услуга ще се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Социална закрила" към социалното министерство.

"АЛФА КЛУБ" е единственият лицензиран доставчик на услугата „Социален асистент” в цялата община Горна Оряховица. Общината има нужда социалната услуга да бъде поддържана и разширявана, за да може повече хора да получават подкрепа, обявиха от организацията. От там припомниха, че Сдружението предоставя безплатни консултации с психолог, социален работник и юрист, съдействие при подготвяне на документи, контакти с други институции и други форми на съдействие.

Подкрепа за проекта от името на общинската администрация заяви кметът инж. Добромир Добрев, който изрази задоволство, че създаденото партньорство между местната власт и неправителствената организация, в подкрепа на хората, е получила висока оценка и на държавно ниво. 

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ