област Велико Търново
Сподели
16 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Община Горна Оряховица открива телефони, на които възрастни хора могат да заявяват необходимост от покупка на храни или лекарства

Община Горна Оряховица открива телефони, на които възрастни хора могат да заявяват необходимост от покупка на храни или лекарства
Община Горна Оряховица открива телефон, на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Телефоните са: 0882 165 369 и 0618 2 15 06. След получаване на обаждането, доброволци ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората, заявили услугата. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.

Това е една от мерките, които се прилага, за да не се разпространява коронавируса и препоръката, че възрастните хора са уязвими и се препоръчва да не излизат.
   
Ако има желаещи да се включат в доброволческа дейност в помощ на възрастни самотноживеещи и трудно подвижни хора, могат да заявят товав Общината. Те задължително трябва да бъдат пълнолетни. Доброволците ще бъдат ангажирани основно с пазаруване на хранителни продукти или лекарства.
   
Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: pr@g-oryahovica.org, като посочи трите си имена и телефон за връзка.
   
На доброволците ще бъдат осигурени индивидуални средства за защита.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ