област Велико Търново
Сподели
19 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Община Велико Търново подарява танцовия театрален спектакъл „Рачо Ковача“

Община Велико Търново подарява танцовия театрален спектакъл „Рачо Ковача“
Драматичните събития от края на XIV век ще оживеят на сцената на Летния театър в старопрестолния град в танцовия театрален спектакъл „Рачо Ковача“ по едноименния роман на Марко Недялков. Чрез оригинално съчетание на танц, симфонична музика, декори и анимация ще бъде пресъздадена борбата на Търновското царство срещу османския поробител и съдбата на болярката Божена, двамата й синове и дъщеря й Ружица.

Постановката е на Фолклорна танцова формация „Търновска царица“ с художествен ръководител Георги Радев, който е режисьор и хореограф на сценичната творба. Танцовият театър е подарък от Община Велико Търново към жителите и гостите на старата столица и ще бъде представен на 21 юли /сряда/ от 21,00 ч. при свободен вход.

12 танцувални картини ще опишат историята на Божена и хората, повярвали и тръгнали с нея, за да се спасят от поробването. Музиката е написана от маестро Емил Костурков, а създател на анимираните декори е Марио Радев. Лириката и вокалите са дело на Соня Костуркова и Емил Костурков.    
 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ