област Велико Търново
Сподели
20 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Обучения в училищата ще проведе съветът за противодействие на корупцията

Обучения в училищата ще проведе съветът за противодействие на корупцията
Областна администрация Велико Търново, РУО - Велико Търново и ТД на КОНПИ - Велико Търново ще проведат поредица от антикорупционни обучения в училищата на територията на областта. Целта е изграждане на антикорупционна нагласа в подрастващите.Инициативата е част от дейността на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията, който вчера проведе редовно заседание. Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри срещата и приветства участниците в нея. На дискусията присъства и заместник областният управител Ивета Кабакчиева.

По време на срещата бе акцентирано на организирането и провеждането на антикорупционни обучения на гимназисти в няколко училища в областта. Със съдействието на РУО - Велико Търново първите обучения ще се осъществят до края на тази учебна година.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество представи и данните от анкета, във връзка с проект на тема: „Превенция на корупцията като елемент от националната сигурност в контекста на предстоящото влизане на Република България в Шенген“. Презентацията бе представена от д-р Елена Фичерова - заместник ръководител на проекта.

На срещата присъстваха и Николай Колев - директор на ТД на КОНПИ - Велико Търново и Ина Минчева - началник отдел към дирекция Превенция на корупцията към КОНПИ. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ