област Велико Търново
Сподели
14 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Обучение за администриране на социалните услуги, се проведе в Стражица

Обучение за администриране на социалните услуги, се проведе в Стражица
Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация” (БРТИМ) - град Русе, проведе обучение в Стражица. Тема на събитието бе "Администриране на социалните услуги и повишаване на капацитета на мултидисциплинарните екипи", с лектор Мариана Минева, която е магистър по социална педагогика със солиден опит. Участие взеха общо 21 души - ръководители и служители от институции за социални услуги в региона.
 
Участниците в обучението имаха възможността да придобият нови знания, свързани с промените в Закона за социалните услуги, да споделят опит и добри практики. В края на занятието бяха разгледани и дискутирани реални казуси. „Подобни инициативи са полезни за осведомеността на заетите в сферата на социалните услуги. От изключителна важност за нас са практическите съвети за често срещани трудности или трудно разрешими случаи”, бяха категорични участниците.

Организатор на събитието бе Община Стражица.

Целта на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация” (БРТИМ) е да допринася за равен достъп до качествено образование и ранна социализация за всички деца и младежи. Да подпомага прилагането на модел за устойчиво развитие на всички нива и на просперираща икономика, която стимулира младежка заетост и достойно заплащане. Да работи за хармоничното съжителство на всички етнически общности и социални групи. Към сдружението функционират Център за обществена подкрепа за деца, Център за работа с деца на улицата, Център за възстановително правосъдие за деца и Център за оценка на потенциалните възможности. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ