област Велико Търново
Сподели
05 авг 2021
Автор: ОбластВТ

Областният управител свиква Съвета за намаляване на риска от бедствия заради пожарите

Областният управител свиква Съвета за намаляване на риска от бедствия заради пожарите
Областният съвет за намаляване на риска от бедствия утре ще проведе извънредно заседание, в което ще участват представители на всички общини в област Велико Търново и представители на институции, имащи отношение към превенцията. Заседанието бе свикано от областния управител Георги Гугучков, с оглед на зачестилите пожари в страната и пожароопасната обстановка.

Днес по време на работна среща с ОДМВР и РДПБЗН, областният управител сподели, че основната цел е набелязване на мерки и вземане на решения за предприемане на действия за недопускане възникването на пожари на територията на областта. Той допълни, че трябва да се подобри координацията между всички структури на териториално ниво, да се проверят доброволните формирования и да се протренират гасаческите групи в малките населени места.

Утре, по време на заседанието, представители на РДПБЗН ще предоставят информация за пожароопасната обстановка и предприетите до момента действия на територията на област Велико Търново. Ще бъдат обсъдени и приети мерки и действия за осигуряване на добро взаимодействие между държавните институции, агенции и органите на местната власт.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ