област Велико Търново
Сподели
08 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Областният управител проведе среща с генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани

Областният управител проведе среща с генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе среща с генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани. Tя бeшe иницииpaнa oт г-н Ергани, зa дa ce зaпoзнae c пpoфила нa peгиoнa.

Областният управител пpeдcтaви ocoбeнocтитe и пpeдимcтвaтa нa облacт Вeликo Tъpнoвo. Проф. д-р Любомира Попова представи накратко и възможностите на региона за развитието на туризма, икономиката и културния обмен. По време на разговора бяха обсъдени и теми, свързани с доизграждането на автомагистрала "Хемус", както и магистралата Русе - Велико Търново. 

"От доста време имах желание да посетя Велико Търново, това е един прекрасен град, много ми напомня за Швейцария. С България сме не само съседни, но и приятелски държави. Вярвам в доброто сътрудничество и на местно ниво и във възможностите за реализиране на общи проекти", каза по време на разговора г-н Хюсейин Ергани.

Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци в знак на доброто сътрудничество между двете страни. Гостът остана очарован от старинно блюдо, предоставено от Регионален исторически музей Велико Търново и изложено в кабинета на областния управител. Глиненото сграфито блюдо с изображения на танцуващи хора е открито при проучванията на хълм Трапезица и датира от  80-те години на XIII в.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ