област Велико Търново
Сподели
29 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Областният управител награди отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Областният управител награди отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”
Областният управител проф. д-р Любомира Попова награди отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 г. Награди връчиха и директорът на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев, директорът на Регионалната библиотека "П. Р. Славейков" Калина Иванова.

Проф. Попова приветства участниците в конкурса и им пожела да продължат да развиват своя талант на художници. 
"Благодаря Ви за положените усилия и за прекрасните творби, които са сред наградените в конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“. Талантът, който носите в себе си е намерил своето отражение в тези прекрасни рисунки. Това, което сте пресъздали с четката и боите върху белия лист показва, че Вие сте съпричастни към мисията на пожарникарите и спасителите. Те винаги са готови да рискуват собствения си живот, за да спасят друг и това се вижда във вашите творби. Професията и смелостта на огнеборците е привлекателна за всяко дете.
  
Вие сте представили работата им, като трудна и опасна, но и като изключително благородна. Всяка една Ваша рисунка показва драматични моменти от спасителни дейности, но е заредена и с послание за надежда и сигурност. Благодарение на денонощната работа на огнеборците и спасителите, ние живеем по-спокойно и уверено. Пожелавам успех на всички участвали, поздравявам преподавателите и родителите на младите творци, които насърчават децата си", каза в обръщението си областният управител.
 
Младите художници получиха грамоти, компютърни аксесоари и книги. Наградените рисунки се изпращат за участие в националния етап на конкурса.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ