област Велико Търново
Сподели
09 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Областният управител Георги Гугучков се срещна кметовете на Горна Оряховица и Лясковец

Областният управител Георги Гугучков се срещна кметовете на Горна Оряховица и Лясковец
Областният управител Георги Гугучков продължава с опознавателните срещи с кметовете на общини. Заедно със заместник областните управители Габриела Шилкова и Станислав Николов, той разговаря с кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

По време на срещите бе коментирана организацията на изборите, проведени на 4 април, както и подготовката на предстоящите избори. Областният управител каза, че основен приоритет в неговата работа е осигуряване провеждането на честни и прозрачни избори. Той сподели, че няма причина това да не се случи, въпреки епидемиологичната обстановка.

Ваксинационната кампания и в двете общини върви много добре, като в Лясковец ще се организират и мобилни екипи за имунизиране на самотно живеещи хора и на населението в отдалечените села.

Друг въпрос на който бе обърнато внимание по време на срещите бе организацията и провеждането на кампанията по преброяване на населението. Според кметовете набирането на преброители и контрольори е добре организирано и кампанията ще се проведе без проблеми.

На разговорите присъстваха и секретарите на общините, заместник кметове и председатели на общински съвети.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ