област Велико Търново
Нощ на Самоводската чаршия - Фестивал на занаятите
Сподели

Нощ на Самоводската чаршия - Фестивал на занаятите

Прочутата занаятчийска улица в старопрестолния град Велико Търново, в продължение на четири дни, ще бъде домакин на превърналите се в традиция празници Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите. Събитието е вдъхновено от европейската инициатива "Нощ на музеите", а началото е поставено през 2011 година.

Празникът на Самоводската чаршия ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. През трите дни ще има изложение на занаятчии от цялата страна и базар на продукти и храни с еко произход. В своите работилници майсторите от чаршията ще демонстрират съхранените от тях старинни технологии и ще дават уроци  на желаещите.

21 септември (петък)
20:30 ч. - вечерен концерт
 на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили с участието на обичаната българска народна певица Гуна Иванова, поп звездата Росица Кирилова, Фолклорна формация Ладена””, Танцов състав Алгара”” и др. Вечерта ще завъши със зрелищното огнено шоу на артистите от Театъра на огъня и сенките “Fireter“

22 септември (събота)
музикално шоу „Търся те… в хоризонта на моята длан“ с участието на Симеон Аспарухов, Ива Спиридонова и дует KsAnA и музикалният проект Grpovin Pipers, създаден от членове на Oratnitza, BalkanHED & I.V.R. Project

23 септември (неделя)
Музикална вечер с участието на търновеца Петко Савов и Стилияна от Стиляна от X Facto
18:00 - 19:00 ч. - хоротека

24 септември (понеделник)
22:00 ч. - огнено шоу

Организатори на събитието са Общинска туристическа агенция ”Царевград Търнов” и Община Велико Търново, с подкрепата на GO GRILL, „ГУЛБАНИС ВАЙН" ООД, "Бритос" ЕООД, ЛАКТИМА“ ЕАД, Вина TRASTENA, „VSF"-ДЖЕЛАТО АРТИДЖИАНАЛЕ, арт бар "Hipster" и други.

НАЙ–ОЧАКВАНИ