област Велико Търново
Новогодишен празник - Горна Оряховица
Сподели

Новогодишен празник - Горна Оряховица

Откритата сцена в горнооряховския квартал "Пролет" за поредна година ще бъде домакин на новогодишните празненства в града. По традиция всяка година стотици граждани се събират там, за да отпразнуват новото начало заедно. Празненството на поляната се превърна в нещо емблематично за този ден от годината, а огромните и красиви илюминации винаги са гвоздеят на програмата. 

Тази година домакините от Община Горна Оряховица са поканили младият изпълнител Йордан Марков и една от най-запомнящите се групи от шоуто "X FACTOR" - Belcanto. Празничният концерт ще бъде закрит от Фолклорен Ансамбъл "Сидер войвода" при НЧ"Напредък - 1869".


Йордан Марков е смятан за новия Веселин Маринов. Сравненията идват  от специфичния стил песни, които и двамата изпълняват, като дори текстовете на песните им са сходни. Някои от неговите най-слушани песни са "Кажи ми как" , "Лято е" , "Старата любов" , "Шапка ти свалям, любов" и "Сигналът на сърцето".

Изпълнителят вече има няколко концерта в областта, като най-скорошният бе в Елена на Празника на еленския бут. По-рано, през месец окомври,  Марков представи своя концерт "Живот на кръстопът"  в МДТ "Константин Кисимов" Велико Търново.

Вторите гост-изпълнители са квартет Белканто. Те бяха създадени като група в "X-FACTOR" - България и са в състав - Тончо Тончев, Теодор Батуров, Светозар Христов и Валентин Гальов. Уникалността на групата е в съчетаването на четири съвсем различни гласови тембъра. Едно от най-силните и запомнящи изпълнения на групата е песента "Алелуя".

Както винаги и традиционните български песни и танци ще бъдат неизменна част от горнооряховската програма. ФА "Сидер войвода" отново ще повдигнат българския дух и традиции.

Финалът на вечерта ще бъде празничната заря. Горнооряховските илюминации станаха известни  като едни от най-пищните и цветни в областта.


Домакините обещават още много интересни изненади и много настроение с начален час 22:30 на 31 декември 2017 г.
 НАЙ–ОЧАКВАНИ