област Велико Търново
Сподели
16 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Нови трима заболели от Ковид-19 в областта. В страната - 914

Нови трима заболели от Ковид-19 в областта. В страната - 914
През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани три нови лабораторно потвърдени случаи на COVID – 19. Единият от регистрираните случаи има епидемична връзка с друг лабораторно потвърден случай на територията на областта. Останалите два случая нямат връзка помежду си, както и с други лабораторно потвърдени случаи.

Карантинирани лица в областта към 10:00 ч., на 16 октомври са 338, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID - 19. Към 00:00 часа на 16.10.2020 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID -19 общо 446 лица, от които:
- излекувани: 320 лица,
- в домашна изолация: 86 лица,
- хоспитализирани: 29 лица,
- починали: 11 лица.

Нов рекорд на броя на заболелите има в страната. 914 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последните 24 часа. 6324 са PCR тестовете, направени през изминалото денонощие. Това сочат данните в Националната информационна система. Така общият брой възлиза на 27507. Здравният министър проф. Костадин Ангелов препоръча да се избягват пътуванията до Благоевград и Търговище, поради увеличаването на случаите на местно ниво.

Органите на РЗИ и всички институции, които имат контролни функции ще извършват проверки денонощно на местата, където има събиране на големи групи от хора – търговски обекти, МОЛ-ове, нощни заведения, клубове и др. При нарушения се издават предписания, и ако те не бъдат изпълнени, обектите могат да бъдат затваряни. Законът е един и важи за всички. Контролът ще бъде безкомпромисен. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Ангелов по време на брифинг в МЗ.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.



 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ