област Велико Търново
Сподели
18 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Нова детска школа за класически балет създадоха във Велико Търново

Нова детска школа за класически балет създадоха във Велико Търново
Нова детска школа за класически балет отваря врати през март във Велико Търново.Обучението в танцово училище „Класика“ е поверено на авторитетния балетния педагог и хореограф Марин Удварев. Той е възпитаник на Държавно хореографско училище – София, където през 1987 г. се дипломира в класа на Бисер Деянов. Марин Удварев е завършил и пловдивската Академия за музикално и танцово изкуство, с преподавател по методика на класическия танц - професор Ирина Трофимова от Академия "Ваганова" в Санкт Петербург, Русия. Като артист и хореограф Удварев е бил част от състава на театрите в Русе, Пловдив, Стара Загора и др., както и на авторитетни театри, извън страната.

Балетно училище “Класика” е ориентирано към класическия танц, но в него ще се изучават и характерен и съвременен балет. Заниманията ще се осъществяват в малки групи, за да се отделя индивидуално внимание на всяко дете. Репетициите ще се провеждат в Камерна зала на Народно читалище “ Надежда 1869” в старата столица, а повече информация може да се получи на телефон 0885873770.

Балетна школа “Класика” ще предложи на децата от Велико Търново един различен свят. В творческа атмосфера те ще откриват удоволствието от танца, красотата на движението и стойностната музика, ще развият своята пластичност, артистичност, усет за естетика, ще обогатят духа и общата си култура.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ