област Велико Търново
Сподели
04 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Николай Николов, номер 3 в листата на ВМРО - Българско национално движение: Всеки глас за ВМРО е глас за защита на националния суверенитет

Николай Николов, номер 3 в листата на ВМРО - Българско национално движение: Всеки глас за ВМРО е глас за защита на националния суверенитет
Николай Николов е политолог, с две магистратури - едната „Политическа дипломация и национална сигурност“, другата „Езикът на медиите и рекламата, подготовка и редактиране на текстове“. Той е само на 28 години и е един от младите членове на ВМРО, който се впуска в битката за новото Народно събрание. Роден е в горнооряховското село Правда и е възпитаник на Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Н. Ломоносов“, където е завършил системно програмиране. След това рязко е сменил посоката и избрал да учи политология. Член е на ВМРО от 2014 г., малко след като работил като доброволец за организацията в изборите за Европейски парламент. В момента работи в немска фирма за дигитална обработка на данни.

„Аз съм политолог, при това с магистратура по политическа дипломация, затова следя външната политика и това е сферата, в която мога да бъда полезен. Външната политика, защитаването на националните интереси, това България да бъде горда страна, а българите - горда нация, са каузите на ВМРО, които са и мои каузи“, категоричен е Николай Николов.

И признава, че е особено горд с факта, че въпреки сериозния натиск отвън, страната ни още не е ратифицирала Истанбулската конвенция. И това е благодарение на куража и смелостта на ВМРО и лидерът й Красимир Каракачанов, който като вицепремиер, повдигна и защити достойно позицията на партията.

„Не може да предаваме историята си, да се съгласяваме с фалшификациите и провокациите спрямо нас. И пак г-н Каракачанов беше този, който говори за поругаването на българските военни гробища в Република Северна Македония“, казва Николай Николов и уточнява, че единствената партия, която има смелостта да говори за българските територии, останали извън пределите на днешната държава и за българите в Македония, Бесарабия, Северна Добруджа, Албания, е ВМРО. „Когато прочетох програмата на ВМРО, разбрах, че членовете на организацията изповядват една идея, в която и аз безрезервно вярвам - нуждата от образователен ценз за гласуване. Тогава си казах, че това е моята партия“, признава още Николай Николов. За него това са вторите избори, в които участва, след като през 2019 г. се е включил в битката за Общинския съвет в Горна Оряховица.

Сега е категоричен, че всеки глас за ВМРО е глас за защита на националния суверенитет и недопускане намесата на други държави във вътрешната политика на страната. Глас срещу нелегалната емиграция от близкия изток, срещу контролирания вот в Турция и купения цигански вот в България. Глас за ВМРО означава защита на традиционните семейни ценности и борба с джендър пропагандата. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ