област Велико Търново
Сподели
27 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Непринудена среща с жители на великотърновското село Ресен направи първият в листата на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ" за 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов

Непринудена среща с жители на великотърновското село Ресен направи първият в листата на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ за 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов
По време на разговора бяха коментирани различни теми и от национално, и от местно значение. Доц. Михов представи някои основни моменти от програмата на Българските патриоти, свързани с пенсиите, демографската криза, преодоляването на политическата криза, отбраната и сигурността.

Хората оцениха, че обещаното повишаване на минималната пенсия е изпълнено, но поставиха въпроса за индексаци на всички пенсии. Водачът на листата на „Българските патриоти" отбеляза, че една от първостепенните им задачи в следващия парламент е актуализация на всички пенсии, за да се преодолее социалното неравенство. Целта е средата пенсия да достигне 650 лв.

Относно преодоляването на демографската криза главният инструмент е подкрепа на образованата раждаемост и на работещите хора, плащащи данъци в България. В тази насока Българските патриоти направиха първите реални стъпки. От тази година на всяко работещо семейство ще бъдат върнати данъци в размер на 450 лв.за дете. В следващия парламент патриотите ще се борят размерът на върнатите данъци да бъде равен на минималната работна заплата - 650 лв. за едно дете, 1300 лв за две и 1950 лв. за три деца.

Подкрепата на семейството се изразява в още няколко направления: безплатни лекарста и безплатни учебници за всички деца, достъпна и безплатна детска градина в задължителния етап от обучението. Към настоящия момент това е прието за 4-годишните деца. Намерението е с участие в следващия парламент това да стане възможно за всички деца от 3-годишна възраст, като цялостната издръжка е гарантирана от държавата, посочи още Милен Михов.

Относно нормалния политически диалог водачът на листата заяви, че той трябва да бъде възстановен и да бъде постигнато помирение, защото т. нар. "партии на протеста" днес задкулисно се споразумяват с ДПС. Правителство с парламентарната подкрепа на ДПС ще бъде триумф на задкулисието, коментира Михов.

По отношение развитието на отбраната всички бяха на мнение, че то е необходимо и трябва да продължи, защото заплахите в региона са големи.

По времето си на министър на отбраната в последните 4 години Красимир Каракачанов постигна важни и несравними успехи. Никой от сега претендиращите да управляват политически партии не заявява ясно и категорично каква ще бъде политиката, която ще води в сектор "Отбрана". Това е опасен сигнал, че могат да бъдат спънати всички процеси на превъоръжаване, да бъдат замразени социалните права на българските военнослужещи и да се задълбочи проблема с некомплекта в армията, отбеляза Милен Михов.

В хода на разговора хората поставиха въпроси от местно значение, свързани с образование, здравеопазване и инфраструктура. Сред най-наболелите, които засегнаха, бе този за нормалното водоснабдяване.

Село Ресен е разположено във вододайна зона до р. Росица и местните жители са в недоумение каква е причината водоподаването към домовете им да бъде спирано вечер от 21:00 ч. сутрин до 06:00 ч. С годините проблемът не е намерил решение нито от местната, нито от общинската или областна власт, негодуват хората.

Милен Михов пое ангажимент да постави пред държавата в следващия парламент въпроса, който да бъде разгледан и намерено решение в обозримо бъдеще от Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

След срещата Милен Михов уважи и паметта на българските опълченци, чийто паметник е възстановен със средства, отпуснати от Министерството на отбраната и съдействие на Община Велико Търново в центъра на селото.  

 
 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ