област Велико Търново
Сподели
16 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
45 лица от областта са подали некоректни данъчни декларацииНа 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.
  
Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация и преди 30 септември на текущата година. Коригиращата декларация касае промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.
  
Напомняме, че коригиращата декларация най-често се подава в случаите, в които лицата са пропуснали да посочат доходи, подлежащи на деклариране, а също така и когато са допуснали грешки в подадените вече декларации или са ползвали данъчни облекчения без необходимите законови предпоставки.
  
Към настоящия момент в ТД на НАП Велико Търново са установени и уведомени 45 бр. лица от област В. Търново с некоректни данъчни декларации,  които могат да се възползват от тази законова възможност.  
  
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/. 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ